Het China Café team bestaat uit Lilian Kranenburg, Yoka Bruynzeel en sinds kort Lianne Baaij. Zij waren jarenlang actief als bestuurslid bij China Kennisnetwerk Guanxi. Na het opheffen van deze stichting (2005-2020) gaan zij verder met het organiseren van de China Cafés. Maar wel onder de vlag van en in samenwerking met de Vereniging Nederland China.

Lilian Kranenburg
Vanaf 2015 bestuursvoorzitter van Kennisnetwerk Guanxi en organisator van de China Cafes. Eigenaar van ChinaMoves en mede-ondernemer bij The China Trainers, ondersteunt en adviseert Nederlandse bedrijven die actief zijn in China op gebied van communicatie in de breedste zin. Zij geeft op maat gemaakte zakelijke cultuurtrainingen en traint ook Chinese professionals werkzaam in de Benelux, Duitsland en China die samenwerken met Europese zakenpartners.

Yoka Bruynzeel
Eigenaar van Chinpro. Trainer interculturele communicatie met focus op China/Azië. Coach voor organisaties op zoek naar een andere aanpak van hun Chinese zakelijke contacten. Student mentor/docent bij Hogeschool Rotterdam.

Lianne Baaij
Bestuurslid VNC en eigenaar van China Access en mede-ondernemer bij The China Trainers. Beëdigd tolk-vertaler Chinees en CRKBO erkend trainer Chinese taal- en zakencultuur.
(sinds september 2023 herintredend teamlid China Café, mede-oprichter China Café)

Het China Café maakt verder gebruik van een trouwe pool van vrijwilligers. Wij kunnen altijd nieuwe collega’s gebruiken, dus heb je zin om in het hart van de zakelijke China wereld in Nederland leuk en afwisselend werk te doen in een gezellig team, meld je dan aan via lianne.baaij@vnc-china.nl.

In Memoriam

Mathilde Teuben

Met verdriet melden we dat Mathilde Teuben, een van onze oud-vrijwilligers, is overleden. Na een dapper gedragen ziekbed overleed zij op 7 september jl. Mathilde was vanaf 2012 vrijwilliger voor China Netwerk Guanxi.nu, de initiatiefnemer achter het China Café, vanaf 2012. Van februari 2015 tot najaar 2016 zette zij zich als bestuurslid met verve in voor Guanxi.nu

Zij deed de communicatie voor Guanxi en had Mailchimp en WordPress onder haar beheer. In die tijd heeft ze veel toegevoegd aan de zichtbaarheid van het China Netwerk.

Het was erg prettig samenwerken met Mathilde, een positieve blik, vol ideeën, en een gedetailleerde uitvoering. Vanuit haar EVD/RVO achtergrond en haar studie Japans bracht zij veel kennis mee die Guanxi.nu enorm heeft geholpen zich verder te professionaliseren.

Sinds het najaar van 2016 heeft zij haar werkzaamheden bij Guanxi.nu beëindigd en is zij gestart als docent op de Hogeschool Rotterdam. Velen uit het China Netwerk hadden nog regelmatig contact met haar, en enkelen waren haar collega’s op de Hogeschool. Wij denken met warmte terug aan een betrokken collega en wensen haar naaste familie en vrienden sterkte bij het verwerken van hun verlies.