In het redactioneel zoekt hoofdredacteur Guido van Oss naar lichtpuntjes in deze tijd van het coronavirus. Hij vindt die in de prestaties van de Aziatische cinema.
De China Nuutjes laten zien op hoeveel verschillende manieren er gereageerd kan worden op de corona-crisis.
“Virus leidt tot racisme”. In zijn column onderzoekt David Engelhard 3 langetermijneffecten van de crisis.
“Coronapandemie houdt wereld in haar greep”. Maaike de Wijs vat de ontwikkelingen in de eerste maanden van de virusuitbraak samen.
“En wederom gaat de Tiger Award naar China…” Guido van Oss bespreekt enkele Aziatische films die tijdens het IFFR (International Film Festival Rotterdam) werden gepresenteerd.
“Boekengekte in traditioneel China”. Alex van Egmond bezocht de eeuwenoude Tianyige-bibliotheek in Ningbo en maakte daarover een rijk geïllustreerd verslag.
“Jessica Paardekooper: docente en coördinator Chinese taal op middelbare scholen”. Georgia-Rae Dijk en Guido van Oss interviewen deze gedreven docente.
“Berekoud in Beidahe”. Gekleed in vijf lagen onderkleding, een dikke winterjas, poolhandschoenen en twee mutsen ging Alex van Egmond naar het strand van de badplaats Beidahe…..
“Levens redden door het scannen van online berichten”. Rob van Niele interviewt dr Zhisheng Huang, onderzoeker aan de Vrije Universiteit van Amsterdam, over zijn project waarmee door gebruikmaking van kunstmatige intelligentie zo snel mogelijk hulp kan worden geboden aan mensen met zelfmoordneigingen.
“Hongkong na de parapludemonstraties”. Fred Sengers (van blogaap.nl) bespreekt vier films uit Hongkong.
Boekbesprekingen: Corné Hanssen bespreekt “Fabels over China” van Jan van der Putten. Ed Sander bespreekt “China’s new normal” en tenslotte bespreekt Rob van Niele “De perfecte zus” van Jean Kwok.
Guido van Oss bespreekt de film “The chrysanthemum and the guillotine”.
Maaike de Wijs vertaalde het gedicht “Pioenenpaviljoen” van Tang Xuanzu.