China Café – China’s ambities op het gebied van AI
Met Prof. Yingqian Zhang, Associate Professor aan de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) en Dr. Judith van Stegeren, machine learning engineer bij Datakami.
China’s razendsnelle opmars in kunstmatige intelligentie laat zich niet alleen zien in grootschalige investeringen, maar ook in baanbrekende innovaties zoals DeepSeek. Dit Chinese AI-bedrijf zet de wereld op scherp met krachtige open-source modellen die het speelveld veranderen. Wat betekent deze ontwikkeling voor de mondiale AI-dynamiek? Hoe groot is China’s voorsprong? We interviewen Prof. Yingqian Zhang over de impact van DeepSeek en China’s bredere AI-ambities en bevragen Dr. Judith van Stegeren over de gevolgen hiervan voor het Nederlandse bedrijfsleven. Welkom op weer een interessant China Café, de plek waar al sinds 2007 professionals die dagelijks met China bezig zijn elkaar ontmoeten en kennis delen.
Voertaal: Engels
Interviewer: Lianne Baaij, Bestuurslid VNC
Voor wie interessant?
Dit China Café is van belang voor iedereen die een beter idee wil krijgen over het Chinese bedrijfsklimaat en de economische vooruitzichten. Ontmoet Nederlandse en Chinese collega’s en ondernemers voor een drankje aan de bar en verbreed je professionele netwerk!
Adres: Stadsbrasserie De Utrechter, Vredenburg 40, 3511 BD Utrecht
Tijd: 24 maart 2025, inloop vanaf 17.00 uur, interview vanaf 17.45 uur, netwerken tot 19.00 uur
Over de sprekers
Yingqian Zhang is Associate Professor aan de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) en is gespecialiseerd in Kunstmatige Intelligentie voor besluitvorming. Haar onderzoek richt zich op machine learning, deep reinforcement learning, data- gedreven optimalisatie en sociaal bewuste algoritmen. Ze bekleedt leidinggevende functies, waaronder voorzitter van de Benelux Vereniging voor Kunstmatige Intelligentie (BNVKI) en maakt deel uit van de technische raad van de European Big Data Value Association (BDVA).
Judith van Stegeren is een machine learning engineer. Ze is mede-oprichter van Datakami, een gespecialiseerd software-engineeringsbedrijf in generative AI. Datakami biedt op afstand expertise aan technologiebedrijven die AI in hun kern hebben. Judith heeft een PhD in computerwetenschappen van de Universiteit Twente, waar ze onderzoek deed naar tekstgeneratie in de vroege dagen van Large Language Models. Tegenwoordig helpt ze bedrijven de unieke uitdagingen van het draaien van generative AI-modellen in productie op te lossen, waarbij ze zich richt op het ontwikkelen van nieuwe toepassingen en het verbeteren van bestaande modellen en infrastructuur.