* In de introductie gaat hoofdredacteur Guido van Oss in op de verschillen en overeenkomsten tussen China en de Verenigde Staten in de #metoo discussie.
*De redactie-leden verzorgden weer de China Nuutjes.
*David Engelhard bespreekt de verhitte situatie in Hongkong.
*Ook Maaike de Wijs gaat in op de protestbeweging in Hongkong. Onder de titel “Tiananmen 2.0” gaat zij in op de gevolgen die de demonstraties kunnen hebben op de relatie van Hongkong en de Volksrepubliek China met andere landen.
*Fred Sengers schrijft over de implicaties van de Chinese overheidsleningen aan landen die deelnemen aan de Nieuwe Zijderoute. Vooral de veelvuldig gebruikte term “schuldenval” bekijkt hij op een kritische manier.
*Voormalig NRC-correspondent Oscar Garschagen schreef een boek waarin hij zijn inzichten heeft samengebald over de tien jaren dat hij correspondent was in China. In zijn boek “De Chinese Droom” laat hij ook zien dat het nieuwe China ook nachtmerries kent. Guido van Oss bespreekt het boek en steekt zijn waardering ervoor niet onder stoelen en banken.
*Het bestuur van de VNC bij monde van voorzitter Henk Kool en bestuurslid Robbert Coops leggen het standpunt van de VNC uit m.b.t. de China-strategie van de Nederlandse regering.
*Pim van Aert en Castor van Dillen interviewen de Belgische journalist Stefan Blommaert over zijn boek “De eeuw van Xi”.
*Guido van Oss bespreekt twee boeken: “Youth cultures in China” en “Japan. Schetsen uit het leven”.
*Alex van Egmond bezocht Hongkong, sprak met mensen daar en maakte er een foto-reportage.
*Nan Su werd in 2019 gekozen tot zakenvrouw van het jaar in Rotterdam. Haar consultantbureau Dutch Sino Business Promotions richt zich op internationaal zakendoen op het gebied van duurzame techniek en land- en tuinbouw. Guido van Oss sprak met haar.
*Guido van Oss bezocht drie Aziatische films met een Chinese link op de tiende editie van het filmfestival World Cinema Amsterdam en doet daarvan verslag.
* En op de achterkant een gedicht van Huang Zhan.