Wat vindt u dit kwartaal, winter 2018, in ons magazine:
* In het hoofdredactioneel commentaar legt Guido van Oss, hoofdredacteur, het geo-politieke beleid van de Chinese overheid onder de loep.
* De China Nuutjes vertellen zowel over de drankvoorraad uit een graftombe van de Han-dynastie als over een speciale ontmoeting van Henry Kissinger met Xi Jinping. Gevarieerd dus en informatief.
*In zijn column denkt David Engelhard melancholisch terug aan zijn herinneringen van een Hongkong van vele jaren terug.
*In “Censuur à la carte” onderzoekt Maaike de Wijs de achtergronden van de verdwijningen van de actrice Fan Bingbing en de Interpol-directeur Meng Hongwei.
*Anton Lustig vertelt in “PROP ROOTS – al tien jaar aan de onderrand van de Chinese samenleving” over een educatieproject wat beoogt dorpskinderen een veilige haven en een toekomstperspectief te bieden.
*China’s sociale kredietsysteem roept her en der nogal wat vragen op. Ed Sander probeert in “China’s sociale kredietsysteem is niet wat je denkt” een aantal vragen te beantwoorden.
*Miljardairs zijn gemakkelijk blikvangers. Sommige van hen zoeken ook de aandacht. In “Guo Wengui, dissidente miljardair”, onderzoekt Jacobine Vergeer de motieven van deze man en de reactie van de Chinese overheid.
*Aah Macao, waar miljoenen van eigenaar wisselen. In “Magisch Macao” vertelt Alex van Egmond er over, maar meer nog laat hij in zijn foto’s van de stad de Portugese invloeden schitteren.
*”CinemAsia on tour” was in Eindhoven en natuurlijk was Guido van Oss erbij.
*Rob van Niele vertelt over de vechtsport van monniken: wushu. Het artikel “Wing Chun: de kunst van de gestaalde eenvoud” is een mooie inleiding op het spektakel wat 9 februari in het Haagse stadhuis te zien zal zijn.
*Guido van Oss was ook op het IDFA (International Documentary Festival Amsterdam) en bespreekt de China-gerelateerde films. Opvallend ook hier weer de diversiteit van onderwerpen.