In the spotlight

Waarin is jullie bedrijf gespecialiseerd?
WebshopinChina.com verkoopt Nederlandse producten online in China. Recent zijn wij als eerste Nederlandse partij toegelaten tot Ymatou, een online platform gespecialiseerd in Westerse merken voor Chinese consumenten en een veelbelovende concurrent van Tmall Global. Onze shop, Daphne Holland Store, verkoopt typisch Nederlandse merken in de categorieën: baby & moeder, persoonlijke verzorging en voedingssupplementen.

Naast onze eigen online shop is WebshopinChina.com een full-service e-commerce bureau gevestigd in Amsterdam en Chengdu. Wij helpen andere Nederlandse bedrijven bij het opzetten van een webshop in China van A-Z: van de aanmeldingsprocedure tot aan de inrichting en promotie van de webshop, maar ook logistiek en lokale klantenservice.

Waarom China?
De oprichters van WebshopinChina.com, Daphne Tuijn en Angela Tabak, hebben in China gewoond en zijn gefascineerd door het land, de mensen, cultuur en de onbegrensde mogelijkheden.

De Chinese bevolking krijgt een steeds hoger besteedbaar inkomen en de Chinese online shoppers hunkeren naar Westerse producten. Westerse producten staan garant voor kwaliteit, veiligheid en status aldus de Chinese consument. En ze zijn bereid daar een premium voor te betalen.

Waar zie je kansen voor China-ondernemers?
Chinese consumenten maken veel gebruik van online marktplaatsen, waarvan er steeds meer worden open gesteld voor buitenlandse verkopers.

Een hoop managers en ondernemers zijn zich vaak nog niet bewust van de mogelijkheden die de Chinese e-commerce markt biedt. Dat is jammer. Veel Nederlandse bedrijven zijn nog altijd van mening dat het openen van een webshop in China louter is weggelegd voor de grote multinationals. In het verleden was dit ook vaak het geval, maar met de introductie van online platformen zoals JD Worldwide en Ymatou hebben kleine tot middelgrote Westerse bedrijven nu ook toegang tot de Chinese online markt. Vooral binnen producten voor baby’s en moeders, voeding, mode, huisdieren en persoonlijke verzorging liggen er veel kansen.

Wat doe je in China over 5 jaar?
Over 5 jaar is een groot aantal Chinese online shoppers bekend met Daphne Holland Store en zijn wij op meerdere Chinese online platformen actief. Daarnaast helpen wij verschillende Nederlandse merken met hun online expansie in China.

Laat een reactie achter