China Nu gaat digitaal!

Vanaf 2024 zal de periodieke uitgave China Nu digitaal verder gaan.

Als bestuur hebben we gekozen voor een eigentijdse China Nu met nieuwe technische mogelijkheden voor sociale media en meertaligheid. Dit betekent een aanzienlijke besparing en ook de mogelijkheid om meer lezers te bereiken. Wij houden u op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen.

Logo China Nu

Uitgave zomer 2015

Chinu-Nu-zomer-2015

Inkijk exemplaar

Inhoud zomer 2015

Ook Chinese homo’s soms uit de kast

In de Paradise Bar in Chongqing kunnen homoseksuele jongens zichzelf zijn. Buiten de muren van de club zijn ze echter voorzichtiger. Homoseksualiteit is een taboe in China dat langzaam wordt doorbroken. Een sfeer-verslag vanuit Chongqing en een bericht over de ten-toonstelling Geheime Liefde in Amsterdam.

André van Bel

Jubileumartikel: interview met Bettine Vriesekoop

Negatief nieuws over China is er genoeg, mede door toedoen van de bevooroordeelde westerse media. Bettine Vriesekoop wilde het eens over een andere boeg gooien. In haar nieuwe boek Dochters van Mulan, over de seksualiteit van de Chinese vrouw, schetst ze een genuanceerd beeld van de man-vrouwverhoudingen.

Guido van Oss

Reisverslag: Dong in beweging

Men leeft er veelal nog in eenvoudige houten gebouwen en het land wordt er bewaterd met het waterrad. Toch is de Chinese overheid nu zelfs in het verafgelegen Dong-gebied aanbeland om daar economische ontwikkelingen door te voeren.

Edward van Haasteren

Chinees als eindexamenvak

Voor het eerst dit jaar was Chinees een officieel eind-examenvak. Hoe staat het er in Nederland voor met Chinees op school? Gaat het Chinees op de middelbare scholen een mooie toekomst tegemoet of moet hier vooral nog hard aan worden gewerkt?

Maaike de Wijs

En verder…

4 Nuutjes 7 Column 18 Fotoboeken 24 Vrijwilligerswerk in China 28 Mooi China 44 Recensies 52 Gedicht