Welkom bij het China Café, al meer dan 15 jaar de plek waar professionals die dagelijks met China bezig zijn elkaar ontmoeten en kennis delen.

Doorstart van het China Café bij VNC op 11 september in Utrecht een groot succes!

Met 65 deelnemers, twee interessante sprekers en veel gelegenheid tot netwerken op een leuke centrale locatie in Utrecht, was het China Café dat op 11 september een doorstart had onder de vleugels van VNC, echt een succes te noemen.

Na een welkomstdrankje, aangeboden door de sponsor Holland Tecs, heette onze voorzitster Monique Knapen de Chinese en Nederlandse gasten van harte welkom. Bestuurslid Lianne Baaij kreeg vervolgens de vloer om een interview af te nemen met Brian Blömer, Partner en Head Corporate Service bij Moore Shanghai en Yuan Jin, Economic & Commercial Councellor van de Chinese ambassade. Onderwerp van gesprek was de achtste editie  van de Sino Benelux Business Survey, een initiatief van de Benelux Chamber of Commerce in China en Moore Shanghai. De resultaten geven een beeld van de prestaties en verwachtingen van Benelux bedrijven in Shanghai, met name vanuit de impact van de Covid-19 restricties en het zero-Covid beleid. Het beeld dat verschijnt is dat ondanks negatief sentiment over China, de afnemende groei van de Chinese economie en de moeilijkheden op de arbeidsmarkt, bedrijven blijven geloven in China omdat winsten worden behaald en groeipotentieel aanwezig is. Vanuit de Chinese overheid wordt een stimulerend beleid gevoerd om de consumentenmarkt vlot te trekken en om investeerders aan te trekken.

Na dit interview, dat ook op podcast gaat verschijnen, togen de China Café bezoekers naar de bar. Met een hapje en een drankje werd nog lang nagesproken, er werden nieuwe contacten gelegd en oude banden aangehaald. Al met al een gezellige, verbindende en informatieve avond.

In november zal het China Café weer neerstrijken in de Stadsbrasserie De Utrecht. Houd de nieuwsbrief in de gaten!