Algemeen

De Vereniging Nederland – China (VNC), opgericht in 1977 vormt al meer dan 45 jaar een schakel tussen Nederland en China. De doelstelling van de vereniging is belangstellenden over de Chinese samenleving te informeren en de contacten tussen beide volken te bevorderen, zowel op cultureel als op economisch gebied.

De VNC organiseert diverse activiteiten voor haar leden, waaronder symposia, workshops, taalcursussen, excursies en exposities.

Naast het organiseren van activiteiten, verstrekt de VNC informatie over China voor haar leden en bemiddelt zij bij het leggen van contacten tussen Nederlandse en Chinese steden en provincies, tussen culturele en kennisinstellingen en tussen bedrijven. De VNC beoogt in samenwerking met anderen één coherent platform aan te bieden waar zowel bedrijfsleven, overheden, cultureel geïnteresseerden, onderwijsinstellingen als overheid elkaar kunnen vinden en elkaar kunnen versterken.

VNC Asia Travel

Het reisbureau VNC Asia Travel, dat tegenwoordig een zelfstandige commerciële reisorganisatie is, is ontstaan uit de Stichting Nederland China, de vorm waarin onze Vereniging ooit begonnen is. VNC Asia Travel is gevestigd in Arnhem.

Activiteiten

De VNC organiseert activiteiten op een breed terrein voor haar leden, waaronder taalcursussen, symposia, excursies, exposities, reizen en workshops.

Informatie

De VNC verstrekt informatie over China voor haar leden en bemiddelt bij het leggen van contacten tussen Nederlandse en Chinese steden en provincies, tussen culturele- en kennisinstellingen en tussen bedrijven.

Zakelijke dienstverlening

De VNC beoogt in samenwerking met anderen één coherent platform aan te bieden waar zowel bedrijfsleven, overheden, cultureel geïnteresseerden, onderwijsinstellingen als overheid elkaar kunnen vinden en elkaar kunnen versterken. De VNC is al meer dan 45 jaar uw partner bij uitstek in China.

Een brug naar China

De beelden van China als een mysterieus en ontoegankelijk land zijn de laatste decennia vrijwel verdwenen. Na een eeuwenlang isolement zette China de poorten steeds wijder open voor de westerse wereld. Voor het Westerse bedrijfsleven is China snel dichterbij gekomen. Zakendelegaties reizen af en aan. Veel Nederlandse provincies en steden onderhouden nauwe betrekkingen met Chinese provincies en steden. De media besteden veel aandacht aan het land. De belangstelling voor de Chinese cultuur is levend. Tentoonstellingen over de Chinese cultuur zijn geen uitzondering meer en Chinese films een begrip in film minnend Europa. En toch, het mysterie blijft. Openstelling of niet, de culturele verschillen in zakendoen, levensstijl en denken blijven fascineren. Of lastig zijn, zoals in het zakendoen. Tussen die verschillen slaat de VNC een brug.