Shanghai Film Festival Flyer

Het “Shanghai International Film Festival (SIFF) “ is opgericht in 1993 en is door de IFFPA (International Federation of Film Producers Associations) erkend als het eerste en enige internationale niet-gespecialiseerde competitieve filmfestival in China. IFFPA heeft 15 festivals over de hele wereld, waaronder Cannes, Venetië, Berlijn en Shanghai officieel erkend.

Het SIFF organiseert in Shanghai en vele andere Chinese steden maar ook in een tiental andere landen internationale filmvertoningen

De screening van twee korte films op 11 november as. vindt plaats ter gelegenheid van het bezoek van het SIFFF-managementteam aan Nederland.
Het is bedoeld als een warming-up voor het Chinese Filmfestival volgend jaar in Nederland waarbij 6-8 Chinese speelfilms met regisseurs en acteurs naar Nederland komen. 

Deze activiteit past binnen de activiteiten van de VNC waarbij culturele evenementen bijdragen aan de bevordering van contacten op zowel cultureel als economisch gebied tussen Nederland en China. 

Het festival in 2020 zal worden opengesteld voor het publiek maar er kunnen ook exclusieve (bedrijfs)voorstellingen worden georganiseerd waarbij de zaal wordt uitgekocht. Via de VNC kan het (Chinese) netwerk worden benaderd voor marketing en uitnodigingen of exclusieve voorstellingen voor groepen en/of bedrijven.  

Wilt u deze interessante screening van de twee korte films bijwonen en kennis maken met het management van de SIFF, meldt u dan snel aan via de VNC-website!